Savonlinnassa ja Mikkelissä esillä oleva Alueemme tarinat -valoteos koostuu eteläsavolaisten kirjailijoiden laatimista lyhyistä teksteistä. Kotiseutua ja kodin merkitystä peilaavat ajatelmat heijastetaan goboheittimellä kaupunkikuvaan.

Joulukuun tekstin on kirjoittanut mikkeliläinen kirjailija Sirpa Puskala, joka tunnetaan parhaiten nuorisoromaaneistaan. Lukuisin palkinnoin ja ehdokkuuksin huomioidun Puskalan tuotantoon kuuluu myös näytelmiä, radiotarinoita, lyriikkaa, selkokirjoja, pakinoita ja kolumneja. Valtion taiteilijaeläke myönnettiin Puskalalle v. 2013.

-Olen asunut elämäni aikana useilla eri paikkakunnilla, mutta en ole kiinnittynyt niistä mihinkään. Minulle koti on jatkuvasti muuttuva tunnetila, joka koostuu matkani varrella tapahtuneista asioista – hyvistä ja huonoista – sekä ihmisistä, jotka ovat jättäneet minuun jäljen, kertoo Puskala tekstinsä taustoista:

 

Koti kaikkialla

menneessä ja tulevassa

saman taivaan alla

 

Sirpa Puskalan teksti on näkyvillä Savonlinnassa Riihisaaren museorakennuksen sekä Mikkelissä pääkirjaston seinustalla maanantaina 4.12. ja se on esillä 31.12. saakka.

Valoteoksen avulla tuodaan esiin alueen ammattikirjailijoita sekä lisätään ihmisten tietoisuutta Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmasisällöistä ja teemoista Etelä-Savossa. Juhlavuoden valtakunnallinen teema on Yhdessä ja Etelä-Savon oma teema on Koti. Kuukausittain vaihtuvat tekstit ovat esillä vuoden 2017 loppuun asti.

Alueemme tarinat -projektissa ovat mukana myös kirjailijat Satu Piispa-Hakala, Reijo Honkonen, Aki Luostarinen, Mari Mörö, Osmo Ukkonen ja Helena Waris. Teoksen toteuttavat yhteistyössä Taiteen edistämiskeskus, Etelä-Savon maakuntaliitto, Savonlinnan kaupunki sekä Mikkelin kaupunki.

Kaikki kirjailijaesittelyt ja tekstit löytyvät TÄÄLTÄ