Iloinen aatto, tunnelmallinen juhlapäivä. Tänä erityisenä vuonna iloinen juhlinta alkaa jo itsenäisyyspäivän aattona, tiistaina 5.12. Itsenäisyyspäivää 6.12. rytmittävät viralliset juhlallisuudet, ja arvokas päivä tiivistyy iltaa kohti tunnelmallisiin hetkiin kodeissa ja juhlasaleissa. Satavuotiaan Suomen syntymäpäivää juhlitaan ilolla ja arvokkuudella. Kyseessä on ainutkertainen hetki maamme historiassa, ja kaikki juhlinta sen kunniaksi on tervetullutta. Itsenäisyyspäivää edeltävä Suomen syntymäpäiväviikko sisältää lukuisia huomionosoituksia satavuotiaalle.

 

Tule mukaan juhlimaan: kahvita, liputa, valaise. Jokainen voi luoda juhlatunnelmaa liittymällä mukaan kolmeen yhteiseen tekoon kahvitukseen, liputukseen ja valaisuun. Nyt jos koskaan on syytä liputtaa. Tänä erityisenä vuonna juhlaliputus alkaa poikkeuksellisesti jo itsenäisyyspäivän aattona, tiistaina 5.12. kello 18. Juhlaliputus jatkuu tauotta yön yli aina itsenäisyyspäivän iltaan kello 22 asti. Pimeän ajaksi lippu valaistaan.

Tehdään satavuotiaasta hetkeksi sinivalkoinen. Juhlan ajaksi rakennuksia, patsaita, toreja, puistoja ja muita tunnettuja maamerkkejä valaistaan kaikkialla Suomessa. Oman valaisun voi toteuttaa myös työpaikalla tai kotona. Valot sytytetään tiistaina 5.12. kello 18 ja valaisu päättyy torstaiaamuna 7.12. kello 9 mennessä. Perinteiseen tapaan itsenäisyyspäivän iltana kodeissa sytytetään ikkunoille kaksi kynttilää kello 18.

 

Etelä-Savossa Suomen syntymäpäiväviikon Suomi 100 -juhlakattauksessa on juhlan aiheita meille kaikille – joka niemeen, notkoon ja saarelmaan!

Katso tarkemmat tiedot Etelä-Savon juhlakattauksista

 

SE5044_Eavo_Suomi100