Sunnuntaina 26.11. kello 15 Savonlinnan musiikki- ja tanssiopiston Melartin -salissa kuullaan Savonlinna Camerata-kamariorkesterin konsertti ”Suomalaisen musiikin juurilla”, joka on osa valtakunnallista Suomi 100 -juhlaohjelmaa. Konsertissa kuullaan J. Sibeliuksen, P. H. Nordgrenin orkesteriteoksia sekä I. Heinosen sävellys ”Tihonin kammiossa” jouhikolle ja orkesterille. Solistina Ilkka Heinonen (jouhikko), kapellimestarina Claudio Ordaz. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Savonlinna Camerata –orkesterin solistina vierailee jouhikkotaiteilija Ilkka Heinonen. Heinonen on maailmanmusiikin moniottelija välineinään kontrabasso ja jouhikko. Heinonen on toiminut jouhikkoineen mm. Radion sinfoniaorkesterin solistina. Savonlinna Camerata -kamariorkesteri tuottaa korkeatasoisia klassisen musiikin konsertteja savonlinnalaiselle kulttuuriyleisölle ja lisää Savonlinnan tunnettuutta kulttuurikaupunkina valtakunnallisesti sekä kansainvälisesti. Ensimmäisestä konsertistaan vuonna 2013 lähtien orkesteri on yllättänyt yleisönsä yhä uudelleen järjestämällä useita aina entistä vaikuttavampia elämyksellisiä konsertteja. Savonlinna Cameratan soinnissa kuuluu selkeästi orkesterissa soittavien, ympäri Suomea tulevien muusikoiden voimakas yhteisöllisyys ja MuT Claudio Ordas`n erityislahjakkuus innostavana kapellimestarina.

Savonlinna Camerata orkesteri on  kapellimestari Claudio Ordaz`n kautta todellinen Savonlinnan kulttuurilähettiläs, jolla on vaikuttava kansainvälinen näkyvyys televisiossa, sanomalehdissä, radiossa ja sosiaalisessa mediassa Euroopassa, Yhdysvalloissa, Meksikossa ja Latinalaisen Amerikan maissa.  Vaikuttavuus ja näkyvyys on tuonut mukanaan Savonlinna Camerata -kamariorkesterille esiintymiskutsut Itävaltaan ja Meksikoon vuonna 2018.

www.savonlinnacamerata.com

 

SavonlinnaCamerata