Punkaharjun kansallismaisema on jo itsessään upea elämys. Alueelta löytyy juhlavuoteen liittyen ilahduttavan monipuolista nähtävää ja koettavaa! Päiväretkemme piti sisällään historiaa, taidetta sekä luonnosta nauttimista.

 

HOTELLI PUNKAHARJU

Luonnossa retkeilyn voi pohjustaa Hotelli Punkaharjun tiloista löytyvillä Luonnon kaunein huvipuisto ja Punkaharju postikorteissa -näyttelyillä. Kokonaisuus täydentyy 19.8. järjestettävällä Punkaharju – kansallismaisema ja kotiseutu seminaarilla (ilmoittautumiset 14.8. mennessä welcome@hotellipunkaharju.fi / p. 015-511 311).

Seminaarin ohjelma

11.15 – 1130 Seminaarin avaus, Suomen Kotiseutuliitto

11.15 – 11.30 Seminaarin avaus, Suomen Kotiseutuliitto

11.30 – 12.00 Punkaharju kansallismaisemana, dos. Jyrki Paaskoski

12.00 – 12.30 Koli kansallismaisemana, FT Jukka Partanen

12.30 – 13.00 Kahvi

13.00 – 13.45 Kotiseutuna kansallismaisema, FT Silja Laine

14.15 – 14.00 Keskustelua

 

 

LUSTO

Lusto – Suomen metsämuseoon on koostettu juhlavuoden kunniaksi monipuolinen näyttelykokonaisuus. Näytillä on Sanna Vatasen hauskoja, virkattuja moottorisahoja, Ilona Ristan upeaa puutaidetta sekä Kansallista identiteettiä rakentamassa -näyttely. Museon ulkopuolelta löytyy Suomen Lontoon instituutin, lontoolaisen Westminsterin yliopiston arkkitehtiopiskelijoiden sekä suomalaisten ja brittiläisten arkkitehtien kanssa Mobile Home -designhankkeen osana toteutettu laavu.

Lusto nostaa itsenäisyyden juhlavuonna Suhteessa metsään -kampanjallaan esille elävän, kehittyvän ja moniarvoisen metsäsuhteen ja haastaa kaikki pohtimaan ja vahvistamaan omaa suhdettaan metsään. Millainen on sinun metsäsuhteesi ja miten se voi? Millaisia merkityksiä metsillä ja metsäkulttuurilla sinulle on? Millaisia kertomuksia meistä ja metsistä haluamme jättää jälkipolville?

 

SIVELLIN, JOKA SOI SUOMELLE

Kuvataiteilija Johanna Oras on tehnyt kokonaisen näyttelyn Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi. Taidekartanon näyttelyssä nähtävissä maalauksissa keskeisinä teemoina ovat suomalainen identiteetti sekä kansallinen kulttuurihistoriallinen perintö. Millä tavalla kalevalainen mielenmaisema peilautuu tämän päivän ihmisiin? Miten luonto ja metsä kulkevat suomalaisten arjessa 2000-luvulla? Maalausten kuvastossa esiin nousevat suomalaisuuden symboliikka ja kansallisikonit, kuten Suomen neito ja Suomen leijona. Myös maakuntalaulut, runous ja musiikki ovat olleet taiteilijan inspiraation lähteinä.

 

Oras

 

SAIMAAN MAAKUNTA ON PULLOLLAAN JUHLAVUODEN TAPAHTUMIA!