TIEDOTE 27.7.2017

Mikkelissä kesäisin aina kuun viimeisenä perjantaina järjestettävä Kesäkatu valtaa torin ja kävelykadun 25.8. Suomi 100 -teemalla. Kesäkatu on osa valtakunnallista Yhdessä-viikonloppua, joka on Suomen juhlavuoden erityinen viikonloppu. Tuolloin Suomessa ja maailmalla on erityisen paljon ohjelmaa 100-vuotiaan Suomen kunniaksi!

Viimeinen Kesäkatu järjestetään Mikkelin torilla ja Hallituskadulla (kävelykatu) perjantaina 25.8. klo 17–20, jolloin Kesäkatu tarjoaa huikean paljon ohjelmaa. Perinteinen Mikkelin Nuorkauppakamarin järjestämä Korkkarijuoksu juostaan Mikkelin torilla klo 18–20 ja Kesäkadulla esiintyy muun muassa mikkeliläinen Suomirock-bändi Baltix akustisesti ja mikkeliläisten nuorten coverbändi Nurnas. Lisäksi mukana ovat Mikkelin Tanssihullut, Blue Diamonds -cheerleaderryhmä ja Tanssikoulu La Carmencita.

 

Kesäkatu Goes Suomi 100 – huikea juhlavuoden kesä huipentuu Yhdessä-viikonloppuun

Kesän viimeinen Kesäkatu on osa valtakunnallista Yhdessä-viikonloppua. Suomi 100 -juhlavuoden kaikkien aikojen tapahtumakesä huipentuu kyseiseen viikonloppuun ja samalla käynnistyy juhlavuoden syksy ja elämyksiä täynnä oleva sadan päivän jakso, joka huipentuu satavuotissyntymäpäivään joulukuussa. Yhdessä-viikonloppuna 25.–27.8. koko Suomessa ja eri puolilla maailmaa on luvassa huikean paljon juhlavuoteen liittyvää ohjelmaa, jonka suomalaiset ja Suomen ystävät ovat rakentaneet toisilleen.

Yhdessä-viikonloppuun liittyen Kesäkadulla on Suomi 100 – ohjelmaa, kuten #100 minitaloa – muotoilukasvatustyöpaja, jossa voit suunnitella oman minitalosi. #100minitaloa on kesän 2017 aikana kiertävä pop up -muotoilukasvatustyöpaja, jossa rakennetaan minitaloja ja kuvataan niitä luonnossa. Työpaja on taiteen maisteri, muotoilija Heidi Huovisen muotoilukasvatusprojekti ja se on osa Mikkelin kaupungin Suomi 100 -juhlavuoden Koti yhdessä – Yhdessä koti -hanketta.

Lisäksi Kesäkadulla esiintyy mikkeliläinen Shapes of Saimaa ammattitanssiryhmä Saimaan Neidot – tanssiesityksellään. Huikean ohjelman lisäksi jaossa on myös Suomi 100 -ilmapalloja ja rintanappeja!

 

Haluatko mukaan kesän viimeiselle Kesäkadulle omalla ideallasi? Tervetuloa!

Nyt kenellä tahansa on mahdollisuus esittää oma idea, ohjelma tai ajatus Mikkelin kesän viimeiselle Kesäkadulle 25.8. Haluatko tulla esittämään oman ohjelmanumerosi? Tiedätkö että naapurillasi olisi juuri Kesäkadulle sopivaa ohjelmaa? Onko sinulla jokin idea, jonka haluaisit toteuttaa Kesäkadulla? Esitä ideasi osoitteeseen mikko@kesakatu.com

 

Yhdessä-viikonloppu Etelä-Savossa

Juhlavuoden kesän päättävää viikonloppua vietetään Mikkelin lisäksi monipuolisesti koko Etelä- Savon alueella. Monilla paikkakunnilla on huomioitu Suomen Luonnon päivä 26.8., jolloin Suomesta tulee ensimmäinen maa, joka juhlii luontoa liputuspäivällä. Muun muassa Enonkoskella päivää vietetään kirkkoveneretken merkeissä, jolloin kirkkoveneellä soudetaan Ukonvuorelle ja matkalla tutustutaan kalliomaalauksiin.

Mäntyharjulla on Sikakaalikarnevaalit torilla 25.8. klo 16–20.30 ja Repoveden kansallispuistossa kajahtaa kuorolaulu klo 12. Myös Rantasalmella juhlitaan Suomen Luonnon päivää kuorolaulusta huumaantuen! Kuorokonsertti Linnansaaressa 26.8. 10–14. Sulkavalla syödään yhdessä Saimaan rannalla 26.8. paikallisten tuottajien tuotteista valmistettua ruokaa.

Lisätietoja Etelä-Savon monipuolisesta Yhdessä-viikonlopun ohjelmasta https://esavosuomi100.wordpress.com/yhdessa-viikonloppu/

 

Lisätietoja

Anu-Anette Varho Suomi 100 -juhlavuoden aluekoordinaattori Etelä-Savo ja Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto puh. 044 770 0577 anu-anette.varho@esavo.fi

Jannika Vahvaselkä tuottaja-assistentti Koti yhdessä – Yhdessä koti -hanke Mikkelin kaupunki puh. 044 794 5696 jannika.vahvaselka@mikkeli.fi

Mikko Romo Kesäkatu puh. 045 238 2568 mikko@kesakatu.com