Savonlinnan Olavinlinnan kupeeseen pystytetään kaiken kansan maksuton telttakylä kesäkuussa vuorokauden ajaksi. Yöpymään tullaan omilla varusteilla, mutta mahdollisuus on kokeilla myös puolijoukkue- tai sissitelttamajoitusta. Mukana illan ohjelmassa mm. mato-ongintaa, yrttibaaria sekä yhteislaulua 100-vuotiaalle Suomelle nuotion loimussa. Myös erityisryhmät on huomioitu. Tapahtuma on osa Metsähallituksen Luonnon päivät -konseptia ja Suomen itsenäisyyden juhlaohjelmaa. Tapahtuma sai Etelä-Savon maakuntaliiton avustuksen.

– Kotini on telttani -tapahtuman järjestävät Savonlinnan kaupunki ja Metsähallitus tiiviissä yhteistyössä paikallisten ja alueellisten toimijoiden kanssa, kertoo tapahtumaa koordinoiva Savonlinnan kaupungin tiedottaja Anne Väänänen. Telttakylä nousee Riihisaareen, 165 vuotta vanhan kruunun jyvämakasiinin ympärille, mikä sijaitsee Olavinlinnan viereisessä niemessä. Tapahtumaan odotetaan noin tuhatta osallistujaa, joista kaikki eivät yövy.

Kuka tahansa voi ilmoittaa telttakuntansa 17.–18.6. järjestettävään tapahtumaan mukaan ja osallistua vuorokauden mittaiseen ohjelmaan tai osaan siitä. Retkeily toteutetaan omilla varusteilla, ja paikalle saavutaan jalan. Noin viidellekymmenelle nopeimmalle löytyy myös paikallisten reserviläisten ja partiolaisten tarjoamaa ryhmämajoitusta isommissa puolijoukkue- ja sissiteltoissa. – Päivän ja illan aikana on mahdollisuus kokeilla suomalaiseen retkeilyperinteeseen kuuluvia taitoja, kuten saunavastan ja mato-ongen tekoa, retkikeittimen käyttöä, teltan pystytystä sekä ohjelmaa iltanuotion ympärillä, valaisee ohjelmaa Metsähallituksen suunnittelija Tiina Linsén. Maksuttomien ohjelmapisteiden vetäjät ovat lapsia, nuoria, aikuisia ja senioreita eri tahoilta, mm. partiolippukunnasta tai vanhusten palvelutalosta. Valtakunnallinen Aivoliitto tarjoaa ohjausta erityisryhmien vesiretkeilyyn. Tapahtumassa on mahdollisuus hankkia myös maksullisia palveluita, kuten lämmintä ruokaa.

Tapahtumasta tulee lähiaikoina lisätietoa Savonlinnan kaupungin ja Metsähallituksen verkkosivuille sekä sosiaaliseen mediaan. Tapahtumaan ilmoittaudutaan ennakkoon internetin kautta. Riihisaaressa toimii nykyisin Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus esittelemässä Savonlinnan maakuntamuseon ja Metsähallituksen näyttelyiden kautta eteläsavolaista luontoa ja kulttuurihistoriaa. #kotini on telttani, #telttakylä Savonlinnassa, #telttakylä Riihisaaressa, #luonnonpäivät, #suomi 100, #suomi 100 eteläsavo

Lisätietoa

-Anne Väänänen, tiedottaja, Savonlinnan kaupunki, anne.vaananen@savonlinna.fi, puh. 044-417 4007

-Tiina Linsén, suunnittelija, Metsähallitus, tiina.linsen@metsa.fi, puh. 040-738 8312