Etelä-Savon Energia Oy (ESE) rakentaa Mikkelin Pitkäjärvelle 5-tien laitaan 1132 aurinkopaneelin aurinkovoimalan kesäksi 2017. Aurinkovoimalaa koskien järjestettiin nimikilpailu alkuvuodesta 2017 ja nimeksi valittiin Sun Mikkeli.

Kyseessä ei ole mikään tavanomainen aurinkovoimala. Aurinkovoimalan tarkoituksena on tuottaa auringon avulla hyväntekeväisyyttä. Yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt voivat hankkia puistosta nimikoituja aurinkopaneeleja. Vastineeksi tästä Etelä-Savon Energia Oy sitoutuu maksamaan paneelin tuottaman sähköenergian verran rahaa hyväntekeväisyyskohteisiin. Hyväntekeväisyysavustusta maksetaan koko aurinkopaneelin käyttöiän ajan – 20 vuotta. ESE ei itse määrää vuosittaista hyväntekeväisyyssummaa vaan sen määrittelee kulloisenakin vuonna sähkön markkinahinta.

ESEn hyväntekeväisyyskohteet tulevat jakautumaan kolmeen tärkeään osa-alueeseen: Suomen 100. itsenäisen vuoden kunniaksi ESE kunnioittaa sotiemme veteraaneja. Mikkeliläisenä yrityksenä haluamme säilyttää saimaannorpat ja siksi osa varoista ohjataan niiden suojelemiseen. Kolmantena kohteena on Suomen tulevaisuuden tekijät: lapset ja nuoret. ESE haluaa tukea lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyä panostamalla liikuntaharrastuksiin ja liikkumiseen.

Hyväntekeväisyyskonseptin lisäksi Sun Mikkeli tulee toimimaan oppilaitosten ja yritysten oppimisympäristönä. Jokaiseen 1132 aurinkopaneeliin kytketään anturit, joiden avulla kerätään dataa. Tämä on Euroopankin mittakaavalla merkittävä asia, koska näin laaja-alaisesti ei ole aiemmin tutkittu aurinkopaneeleiden kapasiteettia ja säätilojen vaikutusta niiden toimintaan Suomen leveysasteilla. ESE toivoo analysoidun datan kehittävän yritystä itseään paremmaksi aurinkoenergian edelläkävijäksi, mutta myös toivoo sen antavan eväitä start-up-yrityksille ja korkeakouluille kehittää uutta teknologiaa ja lisää työpaikkoja.

www.sunmikkeli.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s