5.5. MÄNTYVIISUT aloittavat juhlavuoden Mäntyharjussa. Määräaikaan mennessä Mäntyharjun kansalaisopistoon palautetuista kappaleista kaikki 11 pääsivät loppukilpailuun. Opiston musiikkiryhmäläisistä koostuvat laulajat harjoittelevat musiikkiesityksiä kevään ajan. Mäntyharjun Kulttuurisalissa pidettävään loppukilpailuun on vapaa pääsy, mutta rajoitettujen paikkojen vuoksi mukaan mahtuu vain ennakkoon hankitulla lipulla. Liput tulevat jakoon 24.04. alkaen kirjastoon ja yhteispalvelupisteeseen. Voittaja valitaan sähköisellä äänestyksellä, ja loppukilpailu on mahdollista katsoa myös striimattuna.

LADOT SUOMEA RAKENTAMASSA -kyläkierros on kansalaisopiston tapahtumasarja, joka antaa syventävää tietoa Mäntyharjun kylien historiasta ja nykypäivästä neljänä eri päivänä. Heikki Koljonen alustaa eri asiantuntijoiden tähdittämiä tilaisuuksia. Kyläkierros alkaa 20.05. Luhtasen kylältä Alhon kotimuseosta. 18.06 vuorossa on Toivolan kylä ja Mikkasen ladot. 23.07. vieraillaan Pankalahdella Termosen ladon kautta Mörskyn tilalla ja 11.08. tutustutaan vielä Kallalahden kylän historiaan Survaanniemellä Römmilän talossa. Jokaisella tilaisuudella on toisistaan poikkeava teema.

MÄNTYHARJUN TEOLLISUUSPERINTÖ -projekti Mäntyharjun teollisuushistoriaa esitellään Iso-Pappilan museossa jälleen kesällä. Viime vuonna alkanut näyttelykokonaisuus jatkuu uusilla teemoilla. Nyt perehdytään teollisuusperintöön keksintöjen, pellepelottomien sekä perheyrityksien kautta. Mäntyharjun teollisuusperintö -näyttely  Iso-Pappilan museoalueella koostuu pitkälle paikkakuntalaisten kokemusten ja muistojen pohjalle ja  näyttely on avoinna 12.06.-13.08. päivittäin välisenä aikana.

KATAJAINEN KANSA–taidetta purkutalossa taidehanke luo ammattitaiteilijoille mahdollisuuden esitellä teoksiaan uudessa ympäristössä, näyttelykokonaisuus rakentuu myöhemmin purettavan kerrostaloon Mäntyharjun ydinkeskustassa. Kataja -niminen kerrostalo (Keskustie 19) on päätetty purkaa huonon kuntonsa vuoksi. Talossa on 19 huoneistoa ja se on rakennettu 80-luvun puolivälissä. Taitelijahaku on käynnissä 20.3. asti ja näyttelyn kuratoi Veikko Halmetoja. Näyttely on avoinna yleisölle kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin, kesäkuussa ti-su ja heinäkuussa ja elokuussa päivittäin 13.8. Näyttely on avoinna myös elokuun loppupuolen viikonloput. Näyttelyyn on Suomi100-hengessä vapaa pääsy. Lisätiedot  http://www.katajainenkansa.fi

SIKAKAALIKARNEVAALIT järjestetään 25.08, jolloin on 100 päivää 100-vuotiaan Suomen juhlapäivään. Torilla järjestettävissä suurissa kyläjuhlissa on kyse perinteisen lähiruoan tekemisestä ja syömisestä yhdessä paitsi tapahtumassa myös kouluissa ja laitoskeittiöissä päivän aikana. Iltatorilla järjestetään myyntitapahtuma sadonkorjuun hengessä ja paikallisen ohjelman siivittämänä. Paikan päällä kuullaan myös karnevaaleja varten tehty tunnuslaulu Jannu Löyskän esittämänä. Kappaleen on säveltänyt Pertti Haverinen ja sanoittanut Lasse Wikman.

TAIDEKESKUS SALMELA juhlii myös Suomi 100 hengessä. www.taidekeskussalmela.fi

 

Lisää tietoa Mäntyharjun tapahtumista

 

Helmi- ja maaliskuussa Mäntyharjun Liikuntahalli Kisalan seinällä on nähty Alueemme tarinat -valoteos

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s