Heinävedellä juhlitaan Suomea yhdessä järjestöjen ja toimijoiden kanssa. Juhlavuotta on rakennettu yhdessä ja tapahtumia on koko vuoden ajan. Tapahtumat on nähtävillä Heinäveden kunnan internetsivuilla tapahtumakalenterissa ja niistä tiedotetaan paikallislehdessä ja ilmoitustauluilla.

Tapahtumiin kuuluvat kunnan osalta mm. urheilukentän vihkiäiset, itsenäisyyden kuusen istutus, laivanpassuulauantai, luentoja, näyttelyitä ja itsenäisyysjuhla. Vuoden aikana nostetaan esiin heinäveteläisiä merkkihenkilöitä ja tapahtumia. Kunta tukee yhdistyksiä ja toimijoita avustuksella juhlavuoden tapahtumien järjestämisessä.

Virallisessa Suomi 100 ohjelmassa on hyväksyttynä Heinävedeltä laivanpassuulauantai ja Heinäveden musiikkipäivät.

Laivanpassuulauantai 8.7.2017 on tapahtuma, joka kokoaa Heinäveden reitin kanaville ja laivalaitureille reitin varren kyläläiset ja vapaa-ajan asukkaat laivaa tervehtimään. Alueella on myös kylien omaa ohjelmaa. Hankkeella tavoitellaan yhteisöllistä kylien asukkaiden kohtaamista, perinteen esille nostamista, mutta samalla Heinäveden reitin nykyisyyden esille tuomista.

Heinäveden Musiikkipäivillä vietetään Suomen 100-vuotiskesänä suomalaisen musiikin juhlaa. 28.6.-2.7.2017 järjestettävät musiikkipäivät avaa juhlien residenssiorkesteri Helsinki Sinfonietta Leif Segerstamin johdolla.

 

 

Kuvalähde: Kanavamuseon kuvakokoelmat: ve 1116: Höyrylaiva s/s Heinävesi II Kerman sulussa. 25.6.1950.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s