MAISEMAKUVIA SUOMESTA
TI 28.3. KLO 18
Musiikki- ja teatterisali TORNADO, RANTASALMI
Kesto 1h 20 min., ei väliaikaa

 

Millaisena satavuotiaan Suomen Rantasalmi esittäytyy juuri nyt?

Rantasalmen puhallinorkesterin järjestämän Maisemakuvia Suomesta -konsertin ohjelmisto koostuu Anssi Tikanmäen Maisemakuvia Suomesta -levyn kappaleista sekä sarjan jatko-osista Tuntematon maa ja H2O.fi. Konsertin teoksia kuvittavat rantasalmelaisen Sampo Luukkaisen teemamaisemavalokuvat. Konsertti on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa ja sen kapellimestareina toimivat Marja Ikonen ja Miikka Laihonen.

Konsertti linkittyy Etelä-Savoon ja rantasalmelaiseen kulttuuriperimään Sampo Luukkaisen upeilla valokuvilla. Kaikki valokuvat ovat uusia, kesästä 2016 alkaen otettuja. Kuvat heijastetaan konsertissa suurille taustakankaille luoden tunnelmallisia maisemia. Jokaista sävellystä kuvittaa oma teema, joka tuo tapahtumaan kiehtovaa paikallisväriä. Kappaleiden uudet sovitukset ja valokuvat tekevät konsertista ajankohtaisen – millaisena satavuotiaan Suomen Rantasalmi esittäytyy juuri nyt?

Maisemakuvia Suomesta vie meidät savolaisiin metsiin, aamuihin lakeuksilla ja kesärannalle Etelä-Saimaalla. Saamme nähdä ja kuulla, miten muuttuu maaseutu ja mistä löytyvät rantasalmelaiset moottoritiet ja tehtaan piiput. Tule viihtymään Anssi Tikanmäen klassikkoteoksen pariin Tornado-saliin.

Tikanmäen Maisemakuvia Suomesta -albumi (1981) rikkoi tammikuussa 2017 kultalevyn rajan. Nyt nämä upeat sävelet ovat jälleen kuultavissa elävinä Rantasalmella!

 

LIPUT 10/5€ (Alennus alle 12v.)
Lipunmyynti auki tunti ennen esityksen alkua.
Varaukset 040-7561165. Voit varata liput myös tekstiviestillä tai jättämällä viestin vastaajaan.
Kahvio auki klo 17-18

 

Lisätietoja:

Heikki Pola, heikki.pola@gmail.com

Puh. 050 3208363
Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistyksen tuottaja

www.tornis.net­

 

 

Anssi Tikanmäki

Anssi Tikanmäki (s.1955) on suomalainen muusikko, musiikin opettaja ja säveltäjä. Hän on opiskellut mm. Sibelius-Akatemiassa ja Oulunkylän pop-jazz opistossa.  Vuonna 1978 Tikanmäen Ikaros-yhtye edusti Suomea Intervision laulufestivaaleilla Sopotissa. Maisemakuvia Suomesta -orkesterisarjan kantaesitys oli marraskuussa 1980 ja äänilevy ilmestyi vuotta myöhemmin. Levy sai myöhemmin myös jatko-osat Tuntematon maa (2006) ja H2O.fi (2009). Maisemakuvia Suomesta -albumi rikkoi kultalevyrajan tammikuussa 2017.

Tikanmäki on tehnyt merkittävää yhteistyötä myös ohjaajien Mika ja Aki Kaurismäen kanssa. Hän sävelsi musiikin elokuvaan Arvottomat (1982) ja sitä seurasi Klaani (1984). Mittava sävellystyö oli myös mykkäelokuva Juha (1999). Tikanmäen töihin lukeutuu myös teatteriproduktioita, mykkäelokuvia sekä orkestereille kirjoitettua, lähinnä instrumentaali-musiikkia. Anssi Tikanmäki Orchestra (ATO) konsertoi tänäkin päivänä yhdessä mm. kaupunginorkestereiden kanssa.

 

Sampo Luukkainen

Sampo Luukkainen on 36-vuotias rantasalmelainen diplomi-insinööri, valokuvaaja, maanviljelijä ja neljän lapsen isä. Harrastuksen kautta alkaneesta valokuvauksesta on muodostunut Luukkaiselle rakas sivuelinkeino. Valokuvaajana Luukkaista innoittavat monipuoliset kuvauskohteet, projektit ja henkilökuvaus.

Valokuvissa Luukkainen hyödyntää mielellään luonnonvaloa ja pyrkii tallentamaan hetket mahdollisimman aidosti. Tekniikka on apuväline, mutta kuva syntyy tilanteesta ja tunnelmasta.

Sampo kertoo, että maisemakuvia Suomesta on ollut mielenkiintoinen projekti, jossa musiikki ja valokuva sulautuvat teemoittain yhteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s