Minä luen sinulle -viikolla 13.2. – 19.2. järjestetään Suomi-teemaisia lukuhetkiä eri puolilla maata

Minä luen sinulle -viikko 13.2. -19.2. tuo yhteen satoja maahanmuuttajia ja ikäihmisiä ympäri Suomea. Selkokeskuksen kampanjassa maahanmuuttajat, jotka opiskelevat suomen kieltä, toteuttavat lukuhetkiä iäkkäille ja kehitysvammaisille ihmisille. Teemaviikko huipentuu 16.2. maailman ääneenlukemisen päivään.

Minä luen sinulle -kampanjaan osallistuu ennakkotietojen mukaan yli 400 kotoutumiskoulutuksen opiskelijaa muun muassa Helsingissä, Jyväskylässä, Lahdessa, Mikkelissä ja Porissa. Kampanjassa on mukana lisäksi satoja maahanmuuttajia, jotka opiskelevat ammatillisissa oppilaitoksissa tai suorittavat suomen kielen kursseja opistoissa.

Kampanjan lukuhetkissä luetaan ääneen selkokirjoja, joiden teemana on Suomi ja suomalaisuus. Yksi lukuhetkien suosikki on Aleksis Kiven klassikko Seitsemän veljestä, joka on mukautettu selkokielelle. Selkokielistä tekstiä on helpompi lukea ja ymmärtää kuin tavallista yleiskielistä tekstiä.

Valtakunnallisessa kampanjassa on mukana arviolta 25 paikkakuntaa, yli 80 kehitysvamma- ja vanhustyön yksikköä sekä yli 30 oppilaitosta ja opistoa. Lukuhetkien tiedot paikkakunnittain löytyvät Selkokeskuksen sivuilta.

Kampanjan suojelija kansanedustaja Nasima Razmyar pitää Suomi-teemaisen lukutuokion kehitysvammaisille ihmisille 16.2. Helsingissä. Kampanjassa ovat mukana kansanedustaja Ozan Yanar, kansalaisaktivisti ja vapaa toimittaja Maryan Abdulkarim sekä radiopersoona Abdirahim Husu Hussein, joka toimii Monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkosto Moniheli ry:n puheenjohtajana.

 

Minä luen sinulle -viikko 13.2. – 17.2. Etelä-Savossa

Mikkeli:

Noin 60 kotoutumiskoulutuksen opiskelijaa lukee ääneen ikäihmisille Kiiskinmäen päiväkeskuksessa, Kiiskinmäenkatu 2,  50130 Mikkeli. Opiskelijat toteuttavat lukuhetkiä joka arkipäivä 13.2. – 17.2. klo 10 päiväkeskuksen asiakkaille. Kotoutumiskoulutukset opiskelijat tulevat Etelä-Savon ammattiopistosta. Savon vammaisasuntosäätiön Katajamäen toimintakeskuksessa työntekijät toteuttavat omille asiakkaille Suomi-teemaisia lukutuokioita. Opiskelijoiden lukuhetkiä koordinoi Tiia Neuvonen, ohjaava opettaja, tiia.neuvonen@esedu.fi ja puh. 0447115929. Kiiskinmäen yhteyshenkilö on Heli Särkkä, heli.sarkka@essote.fi ja puh. 044 7943315.

Tarinoita aikuisille ääneen lukemisen päivänä to 16.2. Kirjastonhoitaja Merja Matilainen lukee tarinoita aikuisille klo 13-14 sekä klo 15-16 pääkirjaston 1. kerroksen näyttelyalueella. Ristiinan kirjastossa klo 14 sama teema.

Pieksämäki:

Diakonia-ammattikorkeakoulu, kirjasto- ja tietopalvelut ja Pieksämäen kaupungin vanhuspalvelut, palvelukoti Kerttula.

Savonlinna:

Savonlinnan Hopearanta ry, Hopearannan palvelutalo.

Lisätietoa Minä luen sinulle -lukuhetkistä

 

Minä luen sinulle -kampanja on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa, jonka teemana on Yhdessä. Kampanja puhuu monikulttuurisen Suomen puolesta, jossa tarinoiden ilo kuuluu kaikille. Kampanjan tavoitteena on edistää kulttuurien kohtaamista sekä maahanmuuttajien suomen kielen oppimista. Minä luen sinulle -kampanjan järjestää Kehitysvammaliiton Selkokeskus.

Lisätietoja: Selkokeskuksen projektisuunnittelija Minna Salonen, puh. 045 7734 5474 ja minna.salonen[at]kvl.fi

 

Linkkejä:

Minä luen sinulle -kampanjasivut

Kampanjavideo

Kampanja Suomi 100-sivuilla

Kampanja sosiaalisessa mediassa: #minaluensinulle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s