Enonkosken kunta on yksi Etelä-Savon Suomi 100 –statuksen saaneista juhlavuoden toteuttajista ja osallistuu juhlavuoden toteutukseen eri tapahtumajärjestäjien kanssa yhteen kootulla tapahtumatarjonnalla.

Enonkosken tapahtumasarjan kattavana teemana toimii paikallisuus. Tapahtumat tuovat esiin niin paikallishistoriaa, paikallisten osaajien taitoja kuin kotiseuturakkauttakin. Enonkosken tunnetuimmat, ennestään tutut tapahtumat osallistuvat juhlintaan ja mukana on myös ainutkertaisia juhlavuoden tapahtumia.

Juhlavuosi käynnistetään sunnuntaina 8.1.2017 klo 14.00 alkavalla Rantasalmen puhallinorkesterin konsertilla. Konsertti avataan vasta muutamia kertoja yleisölle soitetulla Suomi 100 alkusoittofanfaarilla. Tilaisuus on maksuton, konsertin tarjoaa asukkaille ja muille musiikin ystäville Enonkosken kunta.

Samana päivänä Enonkosken kunta muistaa myös omaa historiaansa. Enonkosken kunnantalo on valmistunut ja otettu käyttöön nykyiseen tehtäväänsä 1917, josta muistoksi kunnan luottamushenkilöt kiinnittävät kunnantalon seinään 100-vuotismuistolaatan. Sunnuntaina 8.1.2017 klo 13.00 alkava tilaisuus alkaa Suomi 100 –juhlavuoden lipun nostolla. Juhlalippu tulee liehumaan kunnantalon lippusalossa koko juhlavuoden ajan.

Suomi 100 –statuksen saaneet tapahtumat ovat vain osa Enonkoskella järjestettävistä tapahtumista. Tapahtumakalenteri täyttyy koko ajan, joten ensi vuonna jokaisella on mahdollisuus löytää itseään kiinnostavaa menoa. Enonkosken kunta kertoo kaikista paikkakunnalla järjestettävistä tapahtumista pitkin vuotta eri tilaisuuksissa, nettisivuillaan, maakunnallisissa ja tapahtumakalentereissa. Helpoin tapa pysyä ajan tasalla on seurata kunnan Facebook-sivuja, jonka kautta on mahdollisuus päästä mukaan tilaisuuksien tunnelmiin, vaikka ei itse pääsisikään paikalle.

–       Tulemme jakamaan omien Facebook-sivujen kautta myös valtakunnallisesti tuotettua Suomi 100 –aineistoa. Valtakunnallista aineistoa on tuotettu valtavasti ja me nostamme esiin niistä sellaisia asioita, jotka puhuttelevat ihmisiä täällä Saimaan saaristossakin, kertoo hankekoordinaattori Tuija Valkeapää.

 

Lisätietoja 8.1.2017 tapahtumista:

Rantasalmen Puhallinorkesteri, Marja Ikonen, puh 044 417 5228

Enonkosken kunta, Tuija Valkeapää, puh 044 345 3014

 

Kuva: Kuwaamo Sampo Luukkainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s