Alueemme tarinat -valoteos koostuu eteläsavolaisten ammattikirjailijoiden laatimista lyhyistä teksteistä. Kotiseutuamme ja kodin merkitystä peilaavat ajatelmat heijastetaan goboheittimellä kaupunkitilaan kaikkien koettavaksi. Valoteoksen avulla tuodaan esiin alueen ammattikirjailijoita sekä lisätään ihmisten tietoisuutta Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmasisällöistä ja teemoista Etelä-Savossa. Juhlavuoden valtakunnallinen teema on Yhdessä ja Etelä-Savon oma teema on Koti. Tekstit vaihtuvat kuukausittain ja ne ovat esillä vuoden 2017 loppuun asti.

Mukana ovat kirjailijat Reijo Honkonen, Aki Luostarinen, Mari Mörö, Satu Piispa-Hakala, Sirpa Puskala, Osmo Ukkonen ja Helena Waris. Teossarjan ensimmäinen teksti heijastetaan torstaina 22.12. Mikkelin pääkirjaston seinustalle.

Alueemme tarinat -valoteoksen toteuttavat yhteistyössä Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikkelin kaupunki sekä Taiteen edistämiskeskus.

Kirjailija Osmo Ukkosen teksti aloittaa teossarjan

”Maailma on kotini.

Huolehditaan yhdessä

ikuisesta kotirauhasta.”

-Taustalla oli ajatus siitä, että me emme voi enää nykyisin elää vain koto-Suomeen rajoittuen, olemme osa maailman kansalaisuutta. Kotirauha maailmalla palvelee erinomaisesti myös Suomea. En osannut arvata, että aforismini on järkyttävän ajankohtainen näinä päivinä, toteaa Ukkonen.

 

Suomi 100 -juhlavuosi lyhyesti

  • Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Tulossa on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi, jota vietetään koko vuoden, koko Suomessa.
  • Suomi 100 -juhlavuoden teema on yhdessä. Sen mukaisesti vuotta rakennetaan ja vietetään suomalaisten ja Suomen ystävien yhteistyönä.
  • Juhlavuoden ohjelma on avoin kaikille. Kuka tahansa voi tehdä oman ehdotuksensa lokakuun 2017 loppuun asti. Ohjelman kautta tarkastellaan Suomen itsenäisyyden historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta. Mukaan voi hakea verkon kautta osoitteessa http://suomifinland100.fi/tehdaan-yhdessa/hae-mukaan
  • Juhlavuoden ohjelmaan voi tutustua osoitteessa http://suomifinland100.fi/tehdaan-yhdessa. Ohjelmatieto ja tapahtumakalenteri täydentyvät koko Suomi 100 -ohjelmakauden ajan.
  • Juhlavuoden valmistelusta ja koordinoinnista vastaa valtioneuvoston kanslian asettama Suomi 100 -hanke ja siinä työskentelevä sihteeristö. Koko Suomeen ulottuvasta työstä vastaa maakuntien liitoista ja kuudesta suurimmasta kaupungista muodostettu 25-henkinen alueverkosto.
  • Itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmassa on yli 2 400 hanketta, niistä jo yli 100 hanketta tulevat näkymään Etelä-Savossa juhlavuoden aikana.
  • Hankkeita toteuttavat Suomessa ja ulkomailla niin yksittäiset kansalaiset, järjestöt kuin yrityksetkin. Yli 400 000 suomalaista (8 %) on jo mukana juhlavuoden tapahtumien ja juhlien suunnittelussa. Näiden lisäksi huimat 36 prosenttia eli lähes kaksi miljoonaa suomalaista ilmoittaa, että voisi osallistua juhlavuoden tapahtumien järjestämiseen.
  • Ohjelmahankkeisiin ja kaikille avoimeen ohjelmaan hakuun voi tutustua osoitteessa: suomifinland100.fi ja Etelä-Savon omaan sivustoon osoitteessa: esavosuomi100.wordpress.com

 

wp_20161222_09_35_01_pro

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Aluekoordinaattori Anu-Anette Varho, Etelä-Savo ja Mikkeli, p. 044770 0577, anu-anette.varho (at) esavo.fi

Kirjallisuuden läänintaiteilija, Susanna Kolehmainen, Taiteen edistämiskeskus | Etelä-Savo, p. 0295 330924, susanna.kolehmainen (at) taike.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s