Mikkelissä juhlitaan uuttavuotta monipuolisella ja viihdyttävällä ohjelmalla konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa ja samalla polkaistaan käyntiin Suomen suuri ja historiallinen 100-vuotisjuhlavuosi! Juhlinta alkaa Lasten uusivuosi 2016 -kokonaisuudella ja jatkuu Suomi 100 -etkoilla. Perinteinen lapsiperheiden ilotulitus järjestetään klo 18 Mikaelin läheisyydessä. Lisäksi juhlimme yhdessä Helsingin Kansalaistorin Suomi 100 -päätapahtuman ja Levin Suomi 100 -juhlavuoden tapahtuman osallistujien kanssa Suomen suurimman digitaalisen maalausseinän kautta.

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Tulossa on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi, jota vietetään koko vuoden ajan, koko Suomessa. Huikea juhlavuosi tuhansine tekoineen polkaistaan koko Suomessa käyntiin uudenvuoden aattona ja Mikkeli on mukana juhlahumuissa kattavalla ohjelmistollaan! Yle välittää avajaispäivän tunnelmat kaikkialle Suomeen suorana juhlalähetyksenä.

Lasten uusivuosi 2016 – monipuolista ohjelmatarjontaa lapsille

Lasten uudenvuoden juhlinnan aloittaa klo 15 Jokeri Pokeri Box Simon Super Taikashow Mikaelissa, jonka jälkeen talo on täynnä erilaisia lapsille suunnattuja toimintapisteitä. Toimintapisteissä lapset pääsevät muun muassa sirkuksen, teatterin ja karaoken pyörteisiin sekä askartelemaan, liikkumaan ja ottamaan kasvomaalauksia. Uuttavuotta ei tarvitse juhlia tyhjin vatsoin, sillä tarjolla on herkullista ruokaa. Perinteinen ja erittäin suosittu lapsiperheiden ilotulitus on klo 18 Mikaelissa, Pankalammen rannalla. Lasten uudenvuoden ohjelma on ilmainen lukuun ottamatta Jokeri Pokeri Box Simon Super Taikashow’ta, johon voi ostaa lippuja täältä.

Suomi 100 -etkot – elämyksiä hyvän ruoan äärellä

Ilotulituksen jälkeen klo 18.30 uudenvuoden juhlinta jatkuu Mikaelissa tunnelmallisilla ja rennoilla Suomi 100 -etkoilla klo 21 asti. Etkot avaa Hannu Suorlahti Mikkelin fanfaarilla, jonka jälkeen luvassa on monenlaisia aisteja helliviä elämyksiä, kuten maistuvaa ruokaa, musiikkia, tanssia, close-up taikuutta, karaokea, tankotanssia ja vartalomaalausta. Ota vauhtia uudenvuoden juhlintaan Mikaelista Suomi 100 -etkoilta! Tapahtuma on ilmainen.

Sano se kosketuksin!

Mikaeliin sisälle koko illaksi pystytettävällä Suomen suurimmalla digitaalisella maalausseinällä lähetämme ja saamme terveisiä kanssajuhlijoilta Leviltä ja Helsingistä. Seinän toteuttaa mikkeliläinen OiOi Collective

Oy, jonka tuotteena on älykäs tila, Smart Space. OiOi toteuttaa käytännöllisiä, reaaliaikaisia ja elämyksellisiä vuorovaikutteisia palveluita ja installaatiota fyysisiin tiloihin digitaalisilla menetelmillä. Maalausseinällä käyttäjät pystyvät kosketuksella maalaamaan yhtä aikaa helsinkiläisten ja leviläisten kanssa.

Löydät tapahtuman Mikkelin kaupungin Facebookista, nimellä Lähtölaukaus Suomi 100-vuoteen. Lisäämme sinne tietoa koko ajan päivittyvästä huikeasta ohjelmakattauksesta, joten pysy kuulolla!

Tapahtuman järjestävät Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut ja Suomi 100 -juhlavuoden Koti Yhdessä – Yhdessä koti -hanke.

 

 

Lisätietoja Marita Kajander kulttuurijohtaja Sivistystoimi/kulttuuripalvelut Mikkelin kaupunki marita.kajander@mikkeli.fi puh. 044 7942457

Anu-Anette Varho Suomi 100 -juhlavuoden aluekoordinaattori Etelä-Savo ja Mikkeli   anu-anette.varho@esavo.fi puh. 044 7700577

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s