Suomen satavuotisjuhlaohjelmaan kuuluva Tulevaisuuden kuusi on saanut merkittävän tukijan, sillä tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut sen suojelijaksi. Presidentti Niinistön lisäksi Suomen eduskunta on ilmoittanut mukaan ja istuttaa Tulevaisuuden kuusia toukokuussa 2017.

Tulevaisuuden kuusi jatkaa juhlapuuperinteitä Itsenäisyyden kuusen (1917) ja Kotikuusien (1967) sekä myöhemmin istutettujen juhlapuiden jälkeen. Se kutsuu kaikki Suomessa asuvat, ulkosuomalaiset ja Suomen ystävät mukaan istuttamaan juhlavuoden puun tai metsikön satavuotiaalle Suomelle. Taimipakettien varaukset ja ennakkomyynti ovat käynnistyneet yhdessä Suomen 4H-liiton kanssa. Kampanjatunnus kuvaa lapsia vastakkain lyömässä käsiään yhteen.

 

Kotikuusta etsimässä

Kotikuusista tulee myös oma videosarjansa Kotikuusta etsimässä, jossa kierretään jokaisessa maakunnassamme kuulemassa suomalaisten mietteitä Kotikuusistaan. Ensimmäinen jakso Kotikuusien kantapuusta Itsenäisyyden kuusesta julkaistaan 6.12. 2016.

Etelä-Savon maakuntaliitto mahdollistaa videosarjan kuvaukset Etelä-Savossa. Kotikuusta etsimässä -videosarjaa kuvataan Pertunmaalla ja Hirvensalmella 10.-12.10.2016.

http://kotikuusi.enoprogramme.org/

Lisätietoa

Mika Vanhanen, projektipäällikkö, ENO-verkkokoulun tuki ry, p. 040 5070725

www.tulevaisuudenkuusi.fi

tk-kuusi-rgb-nettiin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s