(Kuva: Riikka Kaartilanmäki)

 

Syyskuun 23. päivänä laitoimme kellot tikittämään – tuosta päivästä oli tasan Sata päivää Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden alkuun!

Etelä-Savossa lähtölaskenta aloitettiin Mikkelissä ja Juvalla järjestettävällä erikoisohjelmalla: Mikkelissä järjestettiin julkistamistilaisuus ja Juvalla aloitettiin yhteisötaideteoksen valmistaminen. Etelä-Savon ohjelma oli osa ympäri Suomea järjestettävien tapahtumien kokonaisuutta.

Sulkavalainen muotoilija ja tekstiilisuunnittelija Riikka Kaartilanmäki rakentaa Juvan Kukkokoulun verkkoaitaan tilapäistä julkista taideteosta. Teoksen tarkoitus on ilahduttaa ja koskettaa koulun oppilaita, henkilökuntaa ja ohikulkijoita ja herättää ajatuksia taiteen merkityksestä elinympäristössämme, jossa liikumme päivittäin. Teos liittyy myös Suomi 100 -juhlavuoden lähestymiseen. Samalla, kun itsenäinen Suomi viedään uudelle vuosisadalle, Kaartilanmäki haluaa saatella perinnetekstiilin uudelle vuosisadalle, suuressa mittakaavassa. Verkkoaitaan rakentuva teos onkin päivitetty versio vanhasta käsityötekniikasta. Kaartilanmäki on saanut innoituksen työhönsä hitaiksi mielletyistä tekstiilikäsitöistä, kudonnasta ja ristipistotyöstä. Kaartilanmäen teoksia kutsutaan verkkograffiteiksi, mutta tavallisesta graffititekniikasta poiketen tämä verkkograffiti syntyy miljööseen hitaasti ja vaiheittain pujottelemalla. Tarkoituksena on luoda vastakohta kiireisen arjen ja hitaan tekemisen välille ja karusta verkkoaidasta tulee arjen kauneutta. Kaartilanmäen verkkograffititeoksia on aiemmin nähty Savonlinnassa, Helsingissä, Pieksämäellä ja Mikkelissä. Suomi 100 -juhlavuoden teeman mukaisesti teos on rakennettu yhdessä. Teoksen valmistamiseen kutsuttiin kuntalaisia sekä työryhmiä.

Teos valmistui 29.9.2016.

KATSO VIDEO

 

Yhteydenotot verkkograffitiin liittyen: Riikka Kaartilanmäki puh. 040 764 8235

Lisätiedot ja yhteydenotot juhlavuoteen liittyen:

Aluekoordinaattori Anu-Anette Varho, Etelä-Savo ja Mikkeli

puh. 044 770 0577

anu-anette.varho@esavo.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s