Etelä-Savon kahdesta aluetuen hakukierroksesta ensimmäinen päättyi heinäkuun alussa. Aluetukea haki määräaikaan mennessä 19 hanketta, kaikkien hakemusten yhteenlaskettu summa oli 123 845 euroa. Kuudelle hankkeelle myönnettiin rahoitusta yhteensä 23 000 euroa. Toisella hakukierroksella on jaossa vielä 67 000 euroa. Ensimmäisellä kierroksella vaille rahoitusta jääneet hankkeet huomioidaan myös seuraavassa haussa.

-Toivomme, että Etelä-Savon alueen toimijat innostuisivat ideoimaan vielä aktiivisemmin omia sisältöjä ja monialaista yhteistyötä juhlavuoteen. Jo nyt Suomi 100 -juhlavuoden viralliseen ohjelmaan on liitetty yli 30 eteläsavolaista hanketta ja useita on vireillä. Omille ohjelmasisällöille on mahdollista hakea vielä aluetukea nyt avautuvassa haussa. Tarjoamme alueemme toimijoille myös ohjeita ja apua, kertoo Suomi 100 -aluekoordinaattori Anu-Anette Varho.

Esitykset rahoitettavista hankkeista tekee Etelä-Savon Suomi 100 -ohjausryhmä. Rahoituksesta päättää maakuntajohtaja. Etelä-Savon maakuntaliitolla on kokonaisuudessaan jaettavana 90 000 euroa aluetukea eteläsavolaisille hankkeille, jotka on hyväksytty Suomi 100 -ohjelmaan ja täyttävät rahoituskriteerit.

 

Tuetuissa hankkeissa korostuu yhdessä tekeminen

Eniten hakemuksia tuli Savonlinnan seudulta. Muita paikkakuntia olivat Mikkeli, Rantasalmi ja Mäntyharju. Ilahduttavaa oli, että useammassa hankkeessa oli huomioitu sisältöjen levittäytyminen myös oman kunnan ulkopuolelle.

Aluetukea saaneet hankkeet:

  • Aino Ackté ooppera
  • Kotikonsertteja Rantasalmella
  • Nuorten kulttuuritapahtuma Piäkadun Party
  • Runolaulupäivä Etelä-Savossa
  • YHTEINEN KOTI -teatteriesitys
  • Yhteispuhallus turuilla ja toreilla

Seuraavan kerran avustusta voi hakea 12.9.–11.11.2016. Päätökset tehdään tammikuussa 2017. Haku ohjeineen ja lisätietoineen kohdassa ALUETUKI.

Hakemusten arvioinnissa painotetaan hankkeiden vaikutuksia ja sitä, miten eteläsavolaisuus ja eri toimijoiden yhteistyö näkyvät niissä. Arviointiin vaikuttaa myös Etelä-Savon juhlavuoden kokonaisuus. Tavoitteena on, että ohjelma jakautuu sekä sisällön että sijainnin puolesta tasaisesti eri puolille maakuntaa. Avustuksen myöntäminen on harkinnanvaraista. Avustus ei voi kattaa hankkeen kustannuksia kokonaisuudessaan eikä sitä voi käyttää kalusto- ja infrastruktuurihankintoihin. Yhdelle hankkeelle myönnettävä avustus voi olla enintään 10 000 euroa.

Juhlavuoden ohjelma muodostuu itsenäisistä, erilaisten toimijoiden toteuttamista hankkeista. Juhlavuoden yhdessä-teeman mukaisesti ohjelmahankkeiden tulee vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta. Mukaan toivotaan mittakaavaltaan monipuolista ohjelmaa suurista tapahtumista pieniin, yhteisöllisiin tekoihin. Tähän mennessä ohjelmaan on liitetty yli 1 500 hanketta kaikkialta Suomesta, mukana on jo kymmeniä hankkeita myös Etelä-Savosta. Kaikille avoin ohjelmaan haku tapahtuu osoitteessa suomifinland100.fi

 

 

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Aluekoordinaattori Anu-Anette Varho, Etelä-Savo ja Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, 50100 MIKKELI

puh. 044 7700577

anu-anette.varho (at) esavo.fi

etela%20savon%20maakuntaliitto%20logo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s