Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Juhlavuoden ohjelma muodostuu itsenäisistä, erilaisten toimijoiden toteuttamista hankkeista. Suomi 100 -ohjelmaan on hyväksytty mukaan jo yli 1300 hanketta, joista lähes 50 hanketta tulee näkymään juhlavuonna myös Etelä-Savossa. Mukaan voi hakeutua aina syksyyn 2017 asti. Ohjelmahankkeisiin ja kaikille avoimeen ohjelmaan hakuun voi tutustua osoitteessa: suomifinland100.fi

 

Maistiaisia tulevasta Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmasta Etelä-Savossa:

 

  • Suomalaista puhallinmusiikkia tarjoillaan toreilla ja turuilla ilmaiseksi Valtakunnallisen puhallinmusiikin päivän hengessä lauantaina 6.5.2017. Konserttipaikkakuntia ovat Varkaus, Rantasalmi, Juva, Puumala ja Mikkeli, esiintyjinä alueen puhallinorkesterit yhdessä.

 

  • Savonlinnan seudun kulttuurialan toimijat yhdistävät voimansa ja tekevät kulttuuriteon tuomalla Aino Ackté -oopperan näyttämölle talvikaudella oopperajuhlakaupungissa. Aino Ackté -ooppera on muotokuva naisesta, äidistä, oopperalaulajasta, ja ennen kaikkea tinkimättömästä taiteilijasta, taiteen suurnaisesta, joka saavutti kansainvälisen menestyksen ja loi Savonlinnan Oopperajuhlat.

 

  • Lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma DOKKINO toteuttaa vuoden 2016 aikana eri puolilla Suomea dokumenttielokuvaverstaita, joissa lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan luovien dokumenttielokuvien maailmaan ja toteuttamaan itse omat dokumenttielokuvansa. Verstaissa tehdyt elokuvat esitetään DocPoint -Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin juhlanäytöksissä ympäri Suomen vuonna 2017. Mikkelin Rantakylän yhtenäiskoulun luokanopettaja Marja-Leena Bilundin 6.-luokka valittiin projektiin useiden hakijoiden joukosta ainoana Etelä-Savosta.

 

  • Johanna Oras tuo Sivellin joka soi Suomelle -taidenäyttelynsä Punkaharjun Taidekartanoon. Teemana näyttelyssä on suomalainen identiteettimme ja kansallinen kulttuurihistoriallinen perintömme 2000-luvun Suomessa.

 

  • Mäntyharjussa järjestetään Ladot Suomea rakentamassa -kyläkierros, jonka aikana käydään läpi kylien historiaa, nykypäivää ja erityispiirteitä alustusten ja keskustelujen pohjalta. Kierroksilla nostetaan esiin kylien elinvoimaisuutta ja tuetaan kyläläisten yhteenkuuluvuuden tunnetta.

 

  • Lahden Julistetriennale sekä Mikkelin Kuvitustriennale järjestetään seuraavan kerran Suomen juhlavuonna 2017. Julisteen suunnittelijoiden ja kuvittajien työ ja tehtävät lomittuvat toisiinsa. Lahden ja Mikkelin triennalien yhdistäväksi tekijäksi valitaan sisällöllinen erikoisteema ”itsenäisyys”.

 

Jaossa aluetukea eteläsavolaisille hankkeille

Etelä-Savon maakuntaliitossa on jaettavissa Suomi 100 -valtionavustusta 90 000 euroa toiminnan tukemiseen maakunnassa. Tukea voidaan myöntää edelleen maakunnassa toteutettaville hankkeille, jotka on hyväksytty Suomi 100 -ohjelmaan ja täyttävät rahoituskriteerit.

 

Etelä-Savossa järjestetään kaksi hakukierrosta:

 

  1. haku 30.3. – 4.7.2016. Ensimmäiset hakemukset käsitellään elokuussa 2016.
  2. haku käynnistetään välittömästi ensimmäisten päätösten julkistamisen jälkeen. Aikaisemmassa haussa kielteisen päätöksen saaneet hakemukset huomioidaan myös toisessa haussa. Päätökset tehdään tammikuussa 2017.

 

Hanketukea haetaan sähköisellä lomakkeella viimeistään maanantaina 4.7.2016 klo 16:00

 

Myös yksittäisten tapaamisten ja hakemusten sparrausten varaaminen on mahdollista, varaa aikasi aluekoordinaattorilta:  Anu-Anette Varho, puh. 044 7700577 tai sähköpostilla anu-anette.varho(at)esavo.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s