Ensimmäiset 75 HundrED -hanketta valittu

HundrED on Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden viralliseen ohjelmaan kuuluva suurhanke, jonka tavoitteena on pohtia, miltä koulujen ja koulutuksen seuraavat 100 vuotta maailmassa näyttävät.

Suomalaista koulujärjestelmää on pidetty vuosikymmeniä yhtenä maailman parhaista. Siksi on luontevaa, että Suomi toimii edelläkävijänä, kun mietitään maailman koulujen uudistamista.

HundrED–hankkeessa toteutetaan 100 kunnianhimoista suomalaista kokeilua, kerätään 100 jo toiminnassa olevaa, kansainvälistä opetusinnovaatiota ja haastatellaan yhteensä 100 visionääriä kaikista maanosista.

Kaikki sata kokeilua testataan, validoidaan ja paketoidaan sellaiseen muotoon, että niitä on helppo hyödyntää missä tahansa maailman koulussa.

HundrED-hanke on voittoa tavoittelematon, ja sen viralliset yhteistyökumppanit ovat OP, DNA, Supercell ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö. HundrED-kokeilujen tulokset jaetaan koko maailmalle syksyllä 2017.

LISÄTIETOA TÄSTÄ LINKISTÄ

 

Startup-lukio

Suomessa on useita erityisen koulutustehtävän saaneita lukioita kuten Urheilulukio, Ilmaisutaidon lukio tai Sibelius­lukio. HundrED­ -hankkeen aikana kehitetään kunnianhimoinen suunnitelma Startup­lukion perustamiseksi. Startup­lukiossa osa opinnoista olisi mahdollista toteuttaa omassa lukiossa ja osa digitaalisessa ympäristössä alan asiantuntijoiden opissa. Näin ollen mikä tahansa Suomen lukio voisi olla Startup­lukio. Opintoihin kuuluisi laajalti myös käytännön tekemistä. Hankkeen suunnitteluun osallistuvat Slush ja Otavan Opisto. Sen aikana etsitään parhaita tapoja hankkeen toteuttamiseksi, tehdään käytännön kokeiluja ja luodaan selkeä, toteuttavissa oleva toimintasuunnitelma.

Tahot: HundrED, Slush, Otavan opisto

Vastuuhenkilöt: Pekka Peura (Eduhakkerit) ja Aki Luostarinen (Otavan Opisto)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s