Dokumenttielokuvaverstaat osana Suomi 100 -juhlavuoden virallista ohjelmaa

Lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma DOKKINO osallistuu lähestyviin Suomen 100-vuotisjuhliin toteuttamalla vuoden 2016 aikana eri puolilla Suomea DOKKINO: Yhdessä! -dokumenttielokuvaverstaita, joissa lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan luovien dokumenttielokuvien maailmaan ja toteuttamaan itse omat dokumenttielokuvansa alusta loppuun saakka ammattitaitoisen ja innokkaan ohjaajan avustuksella. Verstaskiertue on suunnattu 11–16-vuotiaille lapsille ja nuorille. Jokaisesta verstaasta valmistuu yksi tai kaksi lyhytdokumenttielokuvaa. Dokumenttielokuvaverstaat toteutetaan ympäri Suomea vuoden 2016 aikana. Verstaita järjestetään 18 maakunnassa, joista jokaisesta valitaan mukaan yksi luokka. Dokumenttielokuvaverstaiden kattavana teemana on ”Yhdessä”, joka on myös Suomi 100 -juhlavuoden teema. Aihetta on rajattu valmiiksi erilaisiin alateemoihin, joiden kautta pyritään haastamaan oppilaat yhteiskunnalliseen ajatteluun. Toiveissa on, että verstaissa valmistuvat dokumentit näyttävät sen, miten ja millaisena suomalainen kulttuuri ja yhteiskunta heijastuvat lasten ja nuorten pienissä, arkisissa kokemuksissa vuonna 2016.

 

Yhdessä ennakkoluuloja vastaan!

Mikkelin Rantakylän yhtenäiskoulun luokanopettaja Marja-Leena Bilundin 6.-luokka valittiin projektiin useiden hakijoiden joukosta. Dokumenttielokuvaverstas järjestetään Mikkelissä 26.–27. huhtikuuta ja sen ohjaajana toimii Mikko Toiviainen. Digitaalinen luova sisällöntuotanto on ollut jo vuosia Bilundin tapa toteuttaa opetusta oppilaiden kanssa. Tänä vuonna aiheena on ollut ”Maailma ja me” ja sitä on ryhdytty työstämään vastaanottokeskuksen lasten kanssa. Bilundin mielestä aiheesta puhutaan ja kirjoitetaan paljon, mutta harvalla on kuitenkaan todellisia kohtaamisia vastaanottokeskuksen lasten tai perheiden kanssa. Oppilaat saivat itse miettiä pienryhmissä, millaisia dokumentteja he haluaisivat tehdä ja näin syntyvät elokuvat: (elokuvien nimet eivät ole lopullisia)

  1. Pulkkamäkeä ja lumikenkäilyä
  2. Fotsalia
  3. Kuppikakkuja
  4. Äidit

 

Elokuvien 1.–3. materiaali on jo kuvattu ja osittain editoitu. Elokuva 4. tehdään 27. huhtikuuta DOKKINO: Yhdessä! -dokumenttielokuvaverstaana vastaanottokeskuksessa. Verstaissa tehdyt elokuvat esitetään DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin juhlanäytöksissä ympäri Suomen vuonna 2017, 100-vuotiasta Suomea ja sen tulevaisuutta juhlien.

 

Kooste lasten ensitapaamisesta

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s